Shiatsu en Acupunctuur Praktijk Westland

Shiatsu en Acupunctuur Praktijk Westland
C1F78117.jpeg
123FB82C.jpeg

Ingrid Olsthoorn - Brugman, Shiatsu therapeut en acupuncturist

foto voor website ingridIn de afgelopen jaren heb ik vele opleidingen/cursussen gevolgd. In 2006 de sportmassage opleiding met als aanvulling de lymfedrainage cursus, gevolgd door een aantal ontspanningsmassages cursussen zoals de hotstone massage en de Sabaaydi (Kruidenstempels).In die tijd merkte ik dat veel mensen baat hadden bij deze massages, echter gaf mij dat geen voldoening en wilde ik meer voor de mensen kunnen betekenen.

In 2007 kwam ik zelf in aanraking met de shiatsu therapie, mijn klachten verdwenen en dat was voor mij de reden om in 2011 de opleiding tot shiatsutherapeut te volgen. Deze HBO-studie was 5 jaar, waarin de chinese geneeskunde veel aandacht kreeg.

De manier om naar de totale mens te kijken vond ik erg interessant. Een klacht ontstaat ergens door en soms is de oorzaak elders in het lichaam te vinden die dan behandeld kan worden, waardoor klachten verdwijnen.

Ik kijk vanuit een Westerse bril maar aangevuld met het Oosterse. Om nog gerichter klachten te kunnen behandelen, heb ik de drie-jarige acupunctuur opleiding gevolgd bij Total Health en mijn diploma in juli 2018 behaald.

Mijn behandelingen bestaan uit een combinatie van shiatsu therapie, acupunctuur, tape technieken, cupping en sportmassage. Echt kijkend wat iemand nodig heeft.

Om meer van kruiden af te weten, heb ik het basisjaar chin herbs (kruidenopleiding) gevolgd. Ook kan ik hierin mensen adviseren om een bepaald kruid te gaan gebruiken ter aanvulling op de behandeling.

Ik heb naast mijn praktijk nog een baan als project manager & ICT in een verpleeghuis. De praktijk is hierdoor een paar avonden en een
paar dagen per week geopend. 

SInds november 2020 huurt Yvonne Hansen twee dagen per maand op de woensdag de praktijk, zij werkt onder haar eigen naam.  

Yvonne Hansen – Köhler, Shiatsu therapeut

yvonne voor websiteAl vroeg had ik een grote interesse voor medische zaken. In 1990 ben ik begonnen met voetreflexzone-massage.

Na een aantal jaar wilde ik mijn medische kennis vergroten en kwam in aanraking met Namikoshi Shiatsu. Wat mij vooral aanspreekt in deze vorm van Shiatsu is de combinatie van Westerse- en Oosterse medische kennis waardoor een breder beeld ontstaat van mogelijke oorzaken van klachten en hoe deze te verlichten/verhelpen.

De manier van werken door middel van aanraking heeft duidelijk mijn voorkeur en ik besloot de opleiding tot Shiatsu-therapeut te gaan volgen.

Na enkele jaren als therapeut te hebben gewerkt, heb ik de opleiding tot docent Namikoshi Shiatsu gevolgd en met veel plezier jarenlang les gegeven.

Soms kan het genoeg zijn om te werken met micro-massage, een hele lichte vorm van aanraking, maar met groot effect.

Daarnaast heb ik ook een uitgebreide opleiding in release-techniek gevolgd.

Door een aantal punten op het lichaam te verbinden met elkaar kan een diepe ontspanning (stress-release) of een betere verdeling van rust en actie in het hoofd en lichaam worden bewerkstelligd. Daarnaast zijn er ook releases voor de diverse organen zoals: maag, darmen, nieren enz..

Een uitgebreide nek- en schoudermassage gevolgd door een release werkt zeer ontspannend.

Reviews

 

Vergoedingen zorgverzekeraars

Onze behandelingen worden in veel gevallen gewoon vergoed door uw zorgverzekeraar.
Bekijk ons overzicht van vergoedingen per zorgverzekeraar.

Bekijk overzicht

Facebook Shiatsu

Shiatsu en Acupunctuur Praktijk Westland

Middel Broekweg 122
2675 KJ  Honselersdijk

M: 06-11000317

E: