Shiatsu en Acupunctuur Praktijk Westland

Shiatsu en Acupunctuur Praktijk Westland
C1F78117.jpeg
123FB82C.jpeg

shiatsufoto

Shiatsu Therapie

Shiatsu stelt zich als voornaamste doel ziekte te voorkomen en het zelfgenezend vermogen van het lichaam te versterken. Tevens wordt het lichaam ontwikkeld die in staat is ziektes te weerstaan. Dit wordt met behulp van druk, die door handen en vingers wordt uitgeoefend ,op bepaalde vaste punten op het lichaamsoppervlak uitgevoerd.

Zelfs in onze tijd, waarin opzienbarende technologische vooruitgang wordt geboekt, worden vele delen van het menselijk lichaam door de meest geavanceerde medische specialisten nauwelijks begrepen. Volgens een uitspraak van een bekende westerse arts horen alle medische leerboeken in het verleden thuis. Het lijdende lichaam van de patiënt die we voor ons zien, is het medisch studieboek van morgen. Deze uitspraak dient door allen die therapeutisch werkzaam zijn voortdurend in gedachten worden gehouden.

Al krijgen ziekten een naam, en worden de gegevens nog zo uitvoerig en zorgvuldig op de medische kaart ingevuld, de individuele patiënt en zijn ziekte kunnen niet afgebakend gerubriceerd worden zoals in de moderne geneeskunde gebruikelijk is. De behandeling volgens de shiatsumethode berust op de overtuiging, dat elk individueel ziektegeval als uniek moet worden gezien. Door de behandeling aan te passen aan subtiele variaties in de conditie van de individuele mens zijn we in staat de miraculeuze zelfhelende krachten van het lichaam te stimuleren en zowel lichamelijk als geestelijk welzijn te bevorderen.

20170111 191005Shiatsu komt voort uit volkomen instinctieve bewegingen die we maken om ongemak op te heffen en het lichaam te ontspannen. Iemand die over een stijve of pijnlijke spier wrijft, erop drukt, of haar kneedt, beoefent zonder het zelf te weten shiatsu. En degene die 's morgens in bed armen en benen strekt, zijn armen boven zijn hoofd uitrekt en zijn rug buigt nadat hij lange tijd in dezelfde houding heeft doorgebracht, beoefent wat we tegenwoordig stretching noemen.

Shiatsu en stretching zal in de sport veel vaker worden toegepast als de therapie meer bekendheid zal krijgen. Vooral ook door mijn ervaring als sportmasseur ben ik ervan overtuigd dat b.v. spierspanningen, krampen en zwellingen door deze therapieën goed behandeld kunnen worden.

Hoe werkt de Shiatsu

Shiatsu is een behandelingsmethode die uitsluitend wordt toegepast met duimen, vingers en handpalmen. Druk op bepaalde punten van het lichaam leidt er toe dat ontregelingen worden opgeheven en gezondheid wordt hersteld of onderhouden.

Zoals alle van oorsprong Oosterse therapievormen is Shiatsu gebaseerd op het principe dat de levensenergie van de mens door een eigen systeem van energiebanen (de meridianen) stroomt. Dit eigen systeem is het energiestelsel. Vanuit deze benadering wordt de mens als eenheid van lichaam en geest (holistisch) beschouwd. Het is onmogelijk één gebied van het lichaam te behandelen zonder rekening te houden met het effect op het geheel. In een gezond lichaam stroomt de levensenergie ongehinderd. Het lichaam is dan in balans.

Als de energiestroom verstoord is, dan is het lichaam uit evenwicht en kunnen ziekte, pijn of andere klachten ontstaan. De oorzaken van energiestoringen kunnen zijn: klimatologische invloeden, verwondingen, verkeerde voeding, langdurige fysieke of psychische overbelasting, slecht functionerende organen, overmatig of verkeerd medicijngebruik, gevolgen van operatieve ingrepen, slechte houding, trauma's van lichamelijke en/of geestelijke aard.

Met Shiatsu kan invloed worden uitgeoefend op de stroom van de levensenergie. Via bepaalde sleutelpunten, die zich op het lichaam bevinden, kunnen verkeerd geleide energieën in goede banen worden gestuurd en kan geblokkeerde energie worden vrijgemaakt. De eigen lichaams- energieën worden hierdoor beïnvloed en het natuurlijke genezingsproces wordt op gang gebracht. De Shiatsu-therapeut tracht de oorzaak van de storing in de energiestroom (ziekte of klacht) op te sporen en de balans te herstellen. Met Shiatsu wordt de druktechniek gebruikt als intensieve therapeutische massage, die tegelijkertijd is gekoppeld aan het beïnvloeden van het energiestelsel via de meridianen.

Behandeling

Shiatsu-therapie wordt gebruikt bij de volgende aandoeningen:

 • Rugpijn
 • Migraine of andere soorten hoofdpijn
 • Stijfheid in de nek
 • Gereduceerde mobiliteit
 • Menstruatiepijnen
 • Spijsverteringproblemen
 • Verschijnselen van astma
 • Sportblessures
 • "Frozen shoulder"
 • Ischias
 • Hoge bloeddruk
 • Fysieke aandoeningen, emotionele onevenwichtigheid en mentale rusteloosheid

Contra-indicaties

 • Hernia
 • Kanker
 • Eerste drie maanden zwangerschap

Vergoeding

De Shiatsu therapie valt onder de alternatieve geneeswijze en wordt door een aantal zorgverzekeraars gedeeltelijk of volledig vergoedt.

Een overzicht van de zorgverzekeraars vindt u op onze site.

Reviews

 

Vergoedingen zorgverzekeraars

Onze behandelingen worden in veel gevallen gewoon vergoed door uw zorgverzekeraar.
Bekijk ons overzicht van vergoedingen per zorgverzekeraar.

Bekijk overzicht

Facebook Shiatsu

Shiatsu en Acupunctuur Praktijk Westland

Middel Broekweg 122
2675 KJ  Honselersdijk

AGB code Praktijk: 90063265
AGB code therapeut: 90162911

M: 06-11000317

E: