Medical Taping en crosslinq

IMG 0255Wat doet taping?

Door het tapen van de huid wordt de opperhuid opgelift. Dit komt door de elasticiteit van de tape ten opzichte van de elasticiteit van de huid. Hierdoor ontstaat er direct een drukvermindering waardoor de bloedcirculatie en de lymfeafvoer hersteld wordt. Doordat er direct drukvermindering is wordt er direct minder pijn ervaren. Er zijn verschillende soorten tapetechnieken, spiertechnieken, ligament techniek, lymf taping en segmentaal. (bepaalde delen van het lichaam, bijv longgebied - hooikoorts).

Indicatiegebied:

- (na) behandeling van blessures, rug- en schouderklachten, knie-en kuitklachten  
- overbelasting bij spieren en gewrichten
- ontsteking verminderen
- verminderen van klachten door vloeistofstuwing zoals oedeem en blauwe plekken
- houdingscorrectie en standverandering van het gewricht
- pijndemping
- bestrijden van spanningshoofdpijn 

Contra-indicaties

- bij acuut letsel waarbij het niet goed of niet volledig gediagnosticeerd kan worden
- koorts
- beschadigde huid
- zwangerschap
- gevaarlijk bij trombose

CrosslinqsIMG 0747

Crosslinqs zijn niet elastische rastervormige pleisters in drie verschillende maten. Afhankelijk van het gebied wordt een bepaalde maat pleister geplakt. De crosslinqs zijn heel goed te combineren met bovengenoemde taping.

Hoe werkt crosslinqs?

Ons huidoppervlak is negatief geladen, de lichaamsweefsels daaronder zijn positief geladen. De crosslings zijn elektrostatisch geladen. Als je gezond bent dan is er een balans tussen de positieve en de negatieve lading tussen de diverse lichaamsweefsels. Bij een verstoring (een ontsteking of pijn) is de negatieve en positieve lading van de lichaamsweefsels in onbalans. We voelen ons hierdoor niet lekker. Om precies de onbalans plek te vinden wordt de crosslinq langzaam vlak boven de huid gehouden. Bij de plek die in onbalans is zal de crosslinq vanzelf door de huid worden aangetrokken. Door een crosslinq op de betreffende plek te plakken zal de structuur van de crosslinq, microscopische kleine verschuivingen in de huid veroorzaken en zal de lading van het huidoppervlak verdwijnen. Het activeert het zelfhelend proces.

Indicatiegebied

- zenuw - en spierpijn
- bewegingsbeperkingen
- energie blokkades
- storingen in lymfesysteem
- blauwe plekken
- littekenweefsel

Contra-indicaties

- gebruik van bloedverdunners
- huidtransplantaties
- open wonden
- sommige punten bij zwangerschap